Pigwa


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen

Ilość porcji: 4
Owoce pigwy na przetwory najlepiej zbierać po pierwszych przymrozkach. Przetwory z pigwy są idealne na zimię.
Składniki:
- 1 kg pigwy
Sposób przygotowania:
Przepis na przetory z pigwy:
- Pigwę dokładnie umyć i gotować w całości w małej ilości wody ok 10 min.
- Ugotowaną pigwę obrać ze skórki i pestek.
- Zmielić w maszynce.
- Do masy dać cukier, wymieszać dokładnie aż sie rozpuścił.
Pyszne przetory z pigwy gotowe. Kosztujmy całą zimę:)
5. Włożyć do słoików i dobrze zamknąć.
Autor: tulipan
Polecamy również

Pigwa
Owoce pigwy na przetwory najlepiej zbierać po pierwszych przymrozkach. Przetwory z pigwy są idealne na zimię.
Sos z pigwowca i węgierek
Sos z pigwowca i węgierek jest bardzo smaczny i aromatyczny. Idealnie pasuje do placuszków, naleśnik&o...
Pigwowiec do herbaty na zimę
Zima to czas przeziębień, pysznym dodatkiem do herbaty będzie zatem pigwowiec, który swoim smakiem przypomina cyt...Zobacz więcej przepisów na:
przetwory z pigwy

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.