Roladki z paprykową pastą

Roladki z paprykową pastą

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

nadzienie serowe z pasta paprykową zachęci każdego, polecam.

Składniki:

·       ½ kg filet z kurczaka

·       ½ pasty paprykowej

·       20 dag sera żółtego

·       Sól

·       Olej do smażenia

·       Bułka tarta do panierki

·       2 jajka

Sposób przygotowania:

1.   Kroimy mięso na mniejsze plastry i rozbijamy tak aby nie porobić dziur i solimy.

2.   Rozkładamy pastą paprykową i posypujemy startym serem na tarce o dużych oczkach.

3.   Ciasno zwijamy roladki,

4.   Obtaczamy w rozmąconym jajku.

5.   Następnie w bułce tartej.

6.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

7.   Roladki gotowe.

8.   Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy