Deser ryżowy z borówką

Deser ryżowy z borówką

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Ryż na mleku to idealna potrawa dla naszych dzieci i nie tylko. Zawsze robię więcej bo wiem że sama zjem porcję deseru ryżowego z borówką:)

Składniki:

  • ryż  1/2 szklanki 
  • serek mascarpone 200 gram 
  • sok z limetki 2 łyżki 
  • borówka amerykańska 1/3 szklanki 
  • konfitura z czarnej porzeczki 1/2 szklanki 
  • mleko kokosowe 1 szklanka 
  • cukier 2 łyżki 
  • biszkopty okrągłe kilka sztuk

Sposób przygotowania:

Przepis na deser ryżowy z borówką:

  1. Ryż ugotowac na mleku do momentu aż będzie miękki.
  2. Przełożyć serek do miski, dolać sok, cukier, zimny ryż, wymieszać .
  3. Na dno szklaneczek ułożyć po biszkopcie, na biszkopty wylać masę następnie porcję konfitury, ozdabić owocem borówki.

Deser ryżowy z borówką podajemy lekko schłodzony. Pychotka do jedzenia. Smacznego:)

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy