Buraczki z papryką


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 8
Buraczki z papryką- idealne są na zimę do dań mięsnych.
Składniki:
3 kg buraków ćwikłowych
3 cebule
0,5 kg papryki czerwonej
3 liscie laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
Marynata:
1 łyzka soli
1 szk l oleju
1 szkl octu
1 szkl wody
1 szklc cukru
Sposób przygotowania:
Buraki dajemy do garnka zalewamy wodą i gotujemy na półmiękko. Studzimy obieramy i ścieramy na tarce. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Tak samo i paprykę.
Przygotujmy marynatę do garnka wlejmy olej, ocet wodę i wsypmy sól i cukier gotujmy wraz z zielem i liściem. Wsypmy paprykę, cebulę i buraki pogotujmy około 10 minut. Do słoików dajmy gorące zakręcmy i pasteryzujmy około 7 minut.
# Tagi:
Autor: aga-27
Polecamy również

Sałatka z buraczkami
Wyśmienita sałatka, dobra również w wersji z śledziem.
Buraczki z papryką
Buraczki z papryką- idealne są na zimę do dań mięsnych.Zobacz więcej przepisów na:
Sałatka z buraczkami

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.