Ciepła salatka z tuńczyka

Ciepła salatka z tuńczyka

Ocena:

13 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Przepis na sałatkę z tuńczykiem. Mięso tuńczyka jest smaczne, bogate w witaminy A i D. Mięso tuńczyka dostarcza do organizmu człowieka kwasów tłuszczowych omega-3. Dlatego nasza sałatka z tuńczykiem jest bardzo smaczna.

Składniki:

  • jajko - 3
  • ryż - 100 g
  • papryka -2
  • kukurydza - 150 g
  • tuńczyk - 100 g
  • majonez - 50 g

Sposób przygotowania:

Przepis na sałatkę z tuńczykiem w kilku krokach:

  1. Zacznijmy od przygotowania ryżu i jajek. Do ryżu nie dodajemy soli, albo dodajemy około 20 g. Gotujemy jajka na twardo.
  2. Studzimy ryż i jajka. Kroimy w kostkę jajka z papryką.
  3. Dodajemy wszystkie nasze składniki: paprykę, jajka, ryż, kukurydzę, tuńczyka, sól, majonez i dokładnie mieszamy.

Sałatka z tuńczykiem gotowa.

Można jeść! Smacznego!

 

Autor: Panfrying

Polecamy nasze przepisy