Sałatka z tuńczykiem na przystawkę

Sałatka z tuńczykiem na przystawkę

Ocena: ★

4 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Szybkie przygotowanie i wyśmienity smak to główne walory sałatki z tuńczykiem. Sałatka z tuńczykiem to szybka potrawa, bo przygotujemy ją zupełnie bez gotowania w kilka minut. Więc kiedy następnym razem odwiedzą nas niespodziewani goscie, to przepis na sałatkę z tuńczykiem trzeba wypróbować.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 30 dag ogórków konserwowych
  • 1 puszka białej fasoli
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • połówka cytryny
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem nie wymaga ani kwalifikacji kulinarnych ani czasu. Sprawdźcie sami:

  1. Tuńczyka i fasolę odsącz z zalewy. Rozdrobnij rybę na mniejsze kawałeczki.
  2. Ogórki pokrój w drobną kostkę.
  3. Połącz wszystkie składniki.
  4. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz majonez.
  5. Wymieszaj wszystkie składniki.
  6. Dopraw solą i pieprzem.
  7. Na wierzch połóż ósemki cytryny oraz natkę pietruszki.

Sałatka z tuńczykiem gotowa.

Smacznego!

Autor: Buli

Polecamy nasze przepisy