Eskalopki schabowe
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Ten przepis znalazłam ostatnio w bardzo starej książce kucharskiej, zrobiłam i mi zasmakował.
Składniki:
· 50 dag schabu
· Olej do smażenia
· 20 dag pieczarek
· Cebula
· 2 jajka
· 1 żółtko
· 20 dag sera żółtego
· Sól
· Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Schab kroimy w plastry, obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron z dodatkiem przypraw: pieprz – sól.
2. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Gotujemy jajka na twardo, następnie obieramy i drobno ściekamy.
4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Wystudzone pieczarki mieszamy z jajkiem i żółtkiem.
7. Przygotowaną masę rozłożyć na mięsie.
8. Eskalopki Posypać serem startym na tarce o dużych oczkach.
9. Zapiekać 30 minut w 180˚C.
10. Danie gotowe.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Schab na kolorowo
Bardzo dekoracyjna potrawa na imprezki i bardzo smacznaSchab z pieczarkami
Przepis na schab z pieczarkami na obiad to doskonałe połączenie mięsa i pieczarek. Soczysty schab i aromatyczny sos...Pieczony schab
Sprawdzony przepis na schab pieczony. Soczysty, aromatyczny. Schab pieczony idealny na ciepło, ale także na zimno.Schab pieczony z miodem
Aromatyczny schab pieczony z miodem, czosnkiem i cynamonem to istna eksplozja smaku. Schab pieczony przygotowany w ten s...Schab pod aromatyczną pierzynką
Dekoracyjne danie które mozna wykorzystać na stół Świąteczny i nie tylkoZobacz więcej przepisów na: