Schab pod aromatyczną pierzynką
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Dekoracyjne danie które mozna wykorzystać na stół Świąteczny i nie tylko
Składniki:
· 1 duża cebula
· Sól
· Pieprz
· 25 dag sera żółtego
· 50 dag schabu
· 4 łyżki ketchupu pikantnego
· 4 łyżki majonezu
· 20 dag pieczarek
Sposób przygotowania:
1. Kroimy w plastry mięso i rozbijamy.
2. Obieramy cebulę i drobno kroimy oraz prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Pieczarki dodajemy do cebuli, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, solimy.
5. Następnie na każdy plaster mięsa wykładamy pieczarki.
6. Ketchupem mieszamy majonez.
7. Sosem przykrywamy pieczarki.
8. Zapiekamy 35 minut w 180˚C.
9. Po tym czasie wyjmujemy blaszkę i posypujemy żółtym serem startym na dużych oczkach.
10. Zapiekamy jeszcze 10 minut w 180˚C.
11. Danie gotowe.
12. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Góralskie Bitki
kapusta kiszona jest bardzo zdrowa a jak płaczymy ze schabem jest jeszcze lepsza.Schab pieczony w maślance z jabłkiem i cebulą
Sprawdzony przepis na schab pieczony - dzięki pieczeniu w maślance schab staje się kruchy i soczysty. Każdemu zasmakuje...Schab pieczony z marynaty
Polecam sprawdzony przepis na wspaniały, mięciutki schab pieczony tradycyjny. Niestety przy przygotowaniu trzeba być cie...Schab pieczony w rękawie do pieczywa
Polecam przepis na domową wędlinę ze schabu do pieczywa. Nie wymaga dużo pracy a doskonale nada się na śniadanie lub kol...Magiczne Kotlety
Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.Zobacz więcej przepisów na: