Schab pod aromatyczną pierzynką

Schab pod aromatyczną pierzynką

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Dekoracyjne danie które mozna wykorzystać na stół Świąteczny i nie tylko

Składniki:

·         1 duża cebula

·         Sól

·         Pieprz

·         25 dag sera żółtego

·         50 dag  schabu

·         4 łyżki ketchupu pikantnego

·         4 łyżki majonezu

·         20 dag pieczarek

Sposób przygotowania:

1.    Kroimy w plastry mięso i rozbijamy.

2.    Obieramy cebulę  i drobno kroimy oraz prużymy na rozgrzanym oleju.

3.    Pieczarki dodajemy do cebuli, przyprawiamy pieprzem oraz solą.

4.    Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, solimy.

5.    Następnie na każdy plaster mięsa  wykładamy pieczarki.

6.    Ketchupem mieszamy majonez.

7.    Sosem  przykrywamy pieczarki.

8.    Zapiekamy 35 minut w 180˚C.

9.    Po tym czasie wyjmujemy blaszkę i posypujemy żółtym serem startym na dużych oczkach.

10. Zapiekamy jeszcze 10 minut w 180˚C.

11. Danie gotowe.

12. Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy