Schab z pieczarkami
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Zimno jest więc okrywamy się pierzynką, więc schab również okryłam.
Składniki:
- 1 cebula
- Sól
- Pieprz
- 25 dag sera żółtego
- ½ kg schabu
- 25 dag pieczarek
Sposób przygotowania:
1. Kroimy mięso w plastry i rozbijamy.
2. Obieramy cebulę i drobno kroimy oraz prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, solimy.
5. Następnie na każdy plaster mięsa wykładamy pieczarki.
6. Zapiekamy j 35 minut w 180˚C.
7. Po tym czasie wyjmujemy blaszkę i posypujemy żółtym serem startym na dużych oczkach.
8. Zapiekamy jeszcze 10 minut w 180˚C.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Pieczony schab
Sprawdzony przepis na schab pieczony. Soczysty, aromatyczny. Schab pieczony idealny na ciepło, ale także na zimno.Schab pieczony ze śliwkami
Schab pieczony doskonale komponuje się ze śliwkami. Na dodatek taki schab pieczony jest pyszny zarówno na ciepło,...Góralskie Bitki
kapusta kiszona jest bardzo zdrowa a jak płaczymy ze schabem jest jeszcze lepsza.Schab pieczony z marynaty
Polecam sprawdzony przepis na wspaniały, mięciutki schab pieczony tradycyjny. Niestety przy przygotowaniu trzeba być cie...Schab pod aromatyczną pierzynką
Dekoracyjne danie które mozna wykorzystać na stół Świąteczny i nie tylkoZobacz więcej przepisów na: