Sernik na zimno z budyniem czekoladowym
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
13 Ocen
Ilość porcji: 8
Szybki sernik na zimno z budyniem, galaretką i pomarańczami. Bo nie ma jak sprawdzony przepis na sernik na zimno! Polecam!
Składniki:
- Składniki na małą okrągłą blaszkę:
- 2 serki waniliowe (po ok. 150g)
- owoce (u mnie pomarańcze, ale mogą być np. truskawki, maliny, ananas)
- pół paczki biszkoptów
- 1 budyń czekoladowy
- 2 łyżeczki żelatyny
- dowolna galaretka owocowa
Sposób przygotowania:
Przepis na sernik na zimno w 4 krokach:
- W małej ilości zimnej, przegotowanej wody namoczyć żelatynę, a kiedy napęcznieje, podgrzać lekko i połączyć z serkami. Przelać do tortownicy, wstawić do lodówki.
- Przygotować budyń czekoladowy wg przepisu na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka o ok. 1/5. Lekko przestudzić. Jeszcze ciepły (ale nie gorący) wyłożyć na masę sernikową. Na wierzchu ułożyć biszkopty - tak, aby lekko wystawały z masy. Formę znów wstawić do lodówki.
- Według przepisu na opakowaniu przygotować galaretkę i odstawić do lekkiego stężenia. Owoce umyć, oczyścić z ewentualnych pestek, skórek itp.
- Owoce ułożyć na biszkoptach i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do całkowitego stężenia.
Pyszny sernik na zimno gotowy.
Smacznego!
Autor: marta625
Polecamy również
Serniczek na zimno z truskawkami
Pyszny sernik na zimno z truskawkami i mascarpone - polecam przepis, bo te urocze serniczki kuszą swoim wyglądem i smaki...Torcik serowy z truskawkowym musem.
Polecam Wam taki o to lekki torcik bez pieczenia, a właściwie sernik na zimno, bo tak go trzeba nazwać. Polecam mó...Sernik na zimno z truskawkami
Sernik na zimno to idealna propozycja na letnie dni. Nie wymaga wiele pracy a do tego wygląda pięknie i jest bardzo lekk...Sernik na zimno
To sprawdzony przepis na sernik na zimno z galaretką truskawkową w środku. Normalnie niebo w gębie, więc polecam przepis...Sernik na zimno z budyniem czekoladowym
Szybki sernik na zimno z budyniem, galaretką i pomarańczami. Bo nie ma jak sprawdzony przepis na sernik na zimno! Poleca...Zobacz więcej przepisów na: