Sernik na zimno z budyniem czekoladowym

Sernik na zimno z budyniem czekoladowym

Ocena:

13 Ocen

portions

Ilość porcji: 8

Szybki sernik na zimno z budyniem, galaretką i pomarańczami. Bo nie ma jak sprawdzony przepis na sernik na zimno! Polecam!

Składniki:

  • Składniki na małą okrągłą blaszkę:
  • 2 serki waniliowe (po ok. 150g)
  • owoce (u mnie pomarańcze, ale mogą być np. truskawki, maliny, ananas)
  • pół paczki biszkoptów
  • 1 budyń czekoladowy
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • dowolna galaretka owocowa

Sposób przygotowania:

Przepis na sernik na zimno w 4 krokach:

  1. W małej ilości zimnej, przegotowanej wody namoczyć żelatynę, a kiedy napęcznieje, podgrzać lekko i połączyć z serkami. Przelać do tortownicy, wstawić do lodówki.
  2. Przygotować budyń czekoladowy wg przepisu na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka o ok. 1/5. Lekko przestudzić. Jeszcze ciepły (ale nie gorący) wyłożyć na masę sernikową. Na wierzchu ułożyć biszkopty - tak, aby lekko wystawały z masy. Formę znów wstawić do lodówki.
  3. Według przepisu na opakowaniu przygotować galaretkę i odstawić do lekkiego stężenia. Owoce umyć, oczyścić z ewentualnych pestek, skórek itp.
  4. Owoce ułożyć na biszkoptach i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do całkowitego stężenia.

Pyszny sernik na zimno gotowy. 

Smacznego!

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy