Sernik z brzoskwiniami z budyniową pianką.

Sernik z brzoskwiniami z budyniową pianką.

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 30

Sernik to najlepsze ciasto. Polecam:)

Składniki:

Ciasto:

4 żółtka

25 dag masła lub margaryny

1 szklanka cukru pudru

3 szklanki mąki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki śmietany 12 %

 

Masa serowa:

2 żółtka

2 całe jajka

2 budynie waniliowe na pół litra mleka każdy ( bez cukru )

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

15 dag masła lub margaryny

1 szklanka cukru

1 kg sera na sernik ( ja użyłam gotowego w wiadereczku )

 

Pianka:

2 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy, bez cukru )

pół szklanki cukru

4 białka

 

Dodatkowo:

mąka do podsypania stolnicy

1-2 łyżki bułki tartej

1 puszka brzoskwiń w syropie

 

Sposób przygotowania:

1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie dzielimy go na dwie części. Jedną część wałkujemy i wykładamydo blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Nakłuwamy widelcem i oprószamy bułką tartą.

2. Blaszkę z ciastem i drugą część ciasta wkładamy do lodówki na czas przygotowania pozostałych składników.

3. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy jajka i żółtka, dokładnie ucieramy, następnie dodajemy proszek do pieczenia, budynie w proszku i ser, wszystko dokładnie ucieramy.

4. Na ciasto w blaszce wykładamy masę serową.

5. Brzoskwinie dokładnie odsączamy z zalewy i kroimy na małe kawałki, następnie układamy je na masie serowej.

6. Pianka: Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Następnie dodajemy budynie w proszku i dokładnie mieszamy.

7. Następnie na brzoskwinie wykładamy piankę budyniową. Drugą część ciasta ścierany na tarce lub skubiemy małe kawałeczki wprost na piankę budyniową.

8. Tak przygotowany sernik pieczemy około 70 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony sernik dobrze studzimy, kroimy i podajemy.

9. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy również

sernik23

Sernik

Oto najlepszy mój sernik rosa, który wprost rozpływa się w ustach! Takze polecam sprawdzony przepis na ser...
sernik-z-fruzelina-wisniowa-i-czekolada

Sernik z frużeliną wiśniową i czekoladą

Lubicie serniki i owoce? Jeżeli tak to polecam Wam bardzo pyszny sernik czekoladą i dużą ilością owoców. Zapewnia...
sernik-na-jogurtach-greckich-z-musem-dyniowo-pomaranczowym

Sernik na jogurtach greckich z musem dyniowo-pomarańczowym

Puszysta biała masa pachnąca cytrusami, do tego mus dyniowo - pomarańczowy, pyszne !!! Spróbujcie sernika na jogu...
sernik39

Sernik

Serniki tro moje ulubione ciasta. Mogę polecić ten bez ciasta, jest taki mokry w smaku.
serowy-przekladaniec

Serowy przekładaniec

Serowy przekładaniec- kolejna słodkość do zaproponowania przezemnie. Polecam taki oto serniczek. 

Zobacz więcej przepisów na:

Sernik

chefs hat

Ostatnio dodane

warszawa-stawia-na-zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie

Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
jak-zrobic-kluski-na-parze

Jak zrobić kluski na parze

Oto  jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam   p...
ekspresy-cisnieniowe-de-longhi-domowa-kawiarnia-w-zasiegu-reki

Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki

Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
hurtownia-cukiernicza-miejsce-dzieki-ktoremu-stworzysz-unikatowe-wypieki

Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki

Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
pyszne-zawijance-z-rodzynkami

Pyszne zawijańce z rodzynkami

Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.
salatka-jarzynowa-proste-i-szybkie-danie-na-kazda-okazje

Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję

Zdrowe i smaczne sałatki od niepamiętnych czasów goszczą już na naszym stole. Okazuje się, że część z nich stała...

Polecamy nasze przepisy