Wigilijne śledzie w śmietanie z majonezem

Wigilijne śledzie w śmietanie z majonezem

Ocena:

12 Ocen

portions

Ilość porcji: 0

Na wigilię przygotowuję zawsze śledzie w śmietanie z majonezem. Uważam, że pozostałe postne dania, usprawiedliwiają majonez w śledziach ze śmietaną. Na pewno je usprawiedliwia smak - wigilijne śledzie w śmietanie z majonezem są przepyszne!

Składniki:

  • śledzie w oleju - 400 gr
  • cebula biała - 1 szt.
  • gęsta kwaśna śmietana - 2 łyżki
  • chrzan - 1 łyżeczka
  • miód - 1 łyżeczka
  • szczypiorek - 1/2 pęczka
  • majonez - 4 łyżki  

Sposób przygotowania:

Jak robię moje pyszne śledzie wigilijne śledzie w śmietanie z majonezem?                               

  1. Cebulkę kroję w drobną kostkę i mieszam z majonezem, śmietaną, chrzanem i miodem.
  2. Łączę śledzie z przygotowanym majonezowym sosem,
  3. Doprawiam do smaku i wstawiam do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Przed podaniem układam wigilijne śledzie w śmietanie z majonezem na półmisku. Wierzch posypuję drobno pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!

Autor: Andrzej

Polecamy nasze przepisy