Śledzie z pieczarkami


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 4
Przepisy na śledzie z pieczarkami i cebulą ,podawane na zimno ,najlepiej smakują po 2-3 dniach
Składniki:
płaty śledziowe 5 sztuk
pieczarki 20 dkg
cebula 1 duża
olej 1 szklanka
ocet winny 1/3 szklanki
majeranek
czosnek 5 ząbków
liść laurowy 2 sztuk
pieprz czarny ziarnisty kilka sztuk
woda 1 szlanka
sól 1/2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
- płaty śledziowe zalej wodą i odstaw na 12 godz.następnie pokrój na małe kawałki
- do garnka wlej wodę dodaj ziarna pieprzu, sól, cukier liść laurowy ,pieczarki pokrojone plastry ,ocet oraz ząbki czosnku ,zagotuj i odstaw na 12 godz.
- po 12 godz. śledzie posyp majerankiem ,cebulę pokrój w piórka i układaj w naczyniu na przemian z pieczarkami z zalewy
- olej wymieszaj z 1/2 szklanki zalewy i zalej śledzie
- najlepsze są po 2-3 dniach.
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również

Śledzie z pieczarkami
Przepisy na śledzie z pieczarkami i cebulą ,podawane na zimno ,najlepiej smakują po 2-3 dniachZobacz więcej przepisów na:
śledzie z pieczarkami

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.