Ślimaczki

Ślimaczki

Ocena:

5 Ocen

portions

Ilość porcji: 9

Łatwe, smaczne ślimaczki z ciasta francuskiego, szybkie w przygotowaniu. Doskonałe co nie co dla niespodziewanych gości. Polecam przepis na ciastka z ciasta francuskiego.

Składniki:

  • 1 świeże, gotowe ciasto francuskie
  • Marmolada np. o smaku różanym

Sposób przygotowania:

Przepis na ciastka z ciasta francuskiego z marmoladą:

  1. Ciasto rozwinąć i całe cienko posmarować marmoladą.
  2. Zwinąć w rulon od węższej strony.
  3. Pokroić na kawałki o grubości około 1,5 cm.
  4. Układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą (pamiętając o odstępach).
  5. Piec w temp. 200-220 st. na złoty kolor.

Ciastka ślimaczki gotowe. Prawda, ze prosty przepis? :)

Smacznego!

Autor: Karioka123

Polecamy nasze przepisy