Ślimaczki
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
5 Ocen
Ilość porcji: 9
Łatwe, smaczne ślimaczki z ciasta francuskiego, szybkie w przygotowaniu. Doskonałe co nie co dla niespodziewanych gości. Polecam przepis na ciastka z ciasta francuskiego.
Składniki:
- 1 świeże, gotowe ciasto francuskie
- Marmolada np. o smaku różanym
Sposób przygotowania:
Przepis na ciastka z ciasta francuskiego z marmoladą:
- Ciasto rozwinąć i całe cienko posmarować marmoladą.
- Zwinąć w rulon od węższej strony.
- Pokroić na kawałki o grubości około 1,5 cm.
- Układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą (pamiętając o odstępach).
- Piec w temp. 200-220 st. na złoty kolor.
Ciastka ślimaczki gotowe. Prawda, ze prosty przepis? :)
Smacznego!