Surówka z pora

Surówka z pora

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Smaczna, lekko kwaskowa surówka z porów. Najlepiej sprawdza się podawana do obiadu, chociaż niektórzy lubia ją jeść samą: jabłko i ogórek kiszony nadają jej wyraźniego smaku.

Składniki:

  • 3 pory
  • 2 jabłka
  • 1 ogórek kiszony
  • odrobina soku z cytryny
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Przepis na surówkę z pora:

Pory oczyścić, dokładnie umyć, pokroić na półcentymetrowe krążki, wyłożyć na sitko i zanurzyć we wrzącej wodzie na 10 min.

Wyjąć, odsączyć i wystudzić.

Na tarce z dużymi oczkami zetrzeć jabłka i ogórek, lekko skropić sokiem z cytryny, dodać sól, cukier i wymieszać z majonezem.

Surówka z pora gotowa. Można podawać do obiadu. Smacznego:)

Autor: marta625

Polecamy nasze przepisy