Surówka z pora
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 4
Smaczna, lekko kwaskowa surówka z porów. Najlepiej sprawdza się podawana do obiadu, chociaż niektórzy lubia ją jeść samą: jabłko i ogórek kiszony nadają jej wyraźniego smaku.
Składniki:
- 3 pory
- 2 jabłka
- 1 ogórek kiszony
- odrobina soku z cytryny
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Przepis na surówkę z pora:
Pory oczyścić, dokładnie umyć, pokroić na półcentymetrowe krążki, wyłożyć na sitko i zanurzyć we wrzącej wodzie na 10 min.
Wyjąć, odsączyć i wystudzić.
Na tarce z dużymi oczkami zetrzeć jabłka i ogórek, lekko skropić sokiem z cytryny, dodać sól, cukier i wymieszać z majonezem.
Surówka z pora gotowa. Można podawać do obiadu. Smacznego:)
Autor: marta625
Polecamy również
Surówka z buraka
Dwuskładnikowa surówka obiadowaSurówka z selera
Szybka w przygotowaniu, zdrowa i aromatyczna surówka do obiadu.Surówka obiadowa
Błyskawiczna i smaczna surówka obiadowa. Wystarczy kapusta, marchewka, papryka, kilka rzodkiewek i działamy. Spra...Surówka z selerem naciowym
Surówka na szybko z aromatycznym selerem naciowym.Surówka z młodej kapusty i marchewki
Smaczna wiosenna surówka do obiaduZobacz więcej przepisów na: