Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki.


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 4
Surówka z kiszonej kapusty to zdrowy dodatek do drugiego dania. Posiada mnóstwo cennych witamin. Polecam jeść taką surówkę, zwłaszcza zimą.
Składniki:
50 dag kiszonej kapusty
1 mała cebula
1 marchewka
1 twarde kwaśne jabłko
około 2-3 łyżki oleju
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki według uznania
Sposób przygotowania:
1. Kapustę kiszoną wypłukać, dokładnie odcisnąć z wody i drobno posiekać.
2. Marchewkę, jabłko i cebulę obrać, umyć i dokładnie osuszyć. Natkę również opłukać i osuszyć.
3. Natkę i cebulę drobniutko pokroić.
4. Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
5. Wszyskie składniki wymieszac z olejem i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać.
Autor: babeczka35
Polecamy również

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki.
Surówka z kiszonej kapusty to zdrowy dodatek do drugiego dania. Posiada mnóstwo cennych witamin. Polecam j...Zobacz więcej przepisów na:
Surówka z kiszonej kapusty

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.