Budyniowiec z jabłkami

Budyniowiec z jabłkami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 20

Pyszna szarlotka - proste ciasto pieczone w całości! Jabłka z budyniem pasują do siebie - polecam przepis na szarlotkę z budyniem.

Składniki:

  • 1 margaryna
  • 20 dag cukru
  • 3 jaja
  • 1 cukier waniliowy
  • 60 dag mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 1 szczypta soli
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 budynie czekoladowe
  • 1 litr mleka
  • 50 dag jabłek

Sposób przygotowania:

Przepis na szarlotkę z budyniem w kilku krokach:

  1. Z podanych składników: mąki pszennej, proszku do pieczenia, margaryny, jajek, kakao i cukru i cukru wanliowego zagniatamy jednolite ciasto. Dzielimy na pół.
  2. Jedną część wykładamy do formy 25/36 i nakłuwamy widelcem, a z drugiej robimy mniejsze kawałki i zamrażamy.
  3. Na cieście układamy obrane i pokrojone w średniej wielkości kawałki jabłek. Zalewamy je budyniem czekoladowym wykonanym według przepisu na opakowaniu.
  4. Na budyń ścieramy ciasto z zamrażarki. Pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.

Szarlotka gotowa. Smacznego!

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy