Zapiekane udka w sosie tatarskim
Ocena: ★ ☆ ☆ ☆ ☆
2 Ocen
Ilość porcji: 5
trochę pracy jest szczególnie z wyjęciem kości ale naprawdę warto
Składniki:
· 5 – 4 udka z kurczaka
· 1 Przyprawa złocista do kurczaka
· Sól
· por ( biała końcówka)
· Bułka tarta do panierki
· 2 jajka
· Olej do smażenia
· 1 sos tatarski
· 15 dag sera żółtego
Sposób przygotowania:
1. Z kurzych udek wyjmujemy kości i rozcinamy na pół.
2. Mięso przekładamy do miski i przyprawiamy przyprawą złocistą i solą, odstawiamy na godzinę.
3. Udka panierujemy, najpierw w jajku, następnie w bułce tartej.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
5. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Por kroimy w kostkę i mieszamy z sosem tatarski.
7. Wykładamy na każdą porcje mięsa.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy sos.
9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C
10. Udka gotowe.
11. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Pikantne udka z piekarnika.
Tak przygotowane mięso jest bardzo pikantne,więc danie jest dla wielbicieli bardzo ostrych smaków. Shahi Paneer M...ketchupowe Udka
Udka w aromatycznym sosieUdka w porach i pomidorach
Oto przepis na udka z kurczaka, które każdy lubi, bo mięso w warzywach jest najlepsze! Pyszne udka z kurczak...Udka w panierce keczupowej
Przepis na udka z kurczaka - mięso z kurczaka w takiej panierce jest smaczne, ma fajny keczupowy- pomidorowy smak!Cytrusowy kurczak
Sprawdzony przepis na kurczaka - podlewane sokiem pomarańczowym w czasie pieczenia nabierają cytrusowego smaku, sk&oacut...Zobacz więcej przepisów na: