Żółty placek


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 20
Bardzo apetyczne ciasto miękkie przełożone smażonymi jabłkami z galaretką! Polecam udekorować cukrem pudrem!
Składniki:
37,5 dag margaryny
1,5 szkl cukru
3 szkl mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
1 galaretka
2,5 kg jabłek
6 jajek
Sposób przygotowania:
Zacznijmy od przygotowania ciasta:
Miksujemy margarynę wraz z cukrem (1,5 szkl) oraz z całymi jajkami. Wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. WYmieszane ciasto dzielimy na 3 częsci i pieczemy każdą na osobnej formie o wymiarze 25/36 w 180 stopniach.
W tym czasie przygotowuejmy jabłka:
Obieramy je i scieramy na tarce o większych oczkach i smażymy na ogniu wraz z cukrem, a pod koniec wsypujemy galaretę w poszku. Chłodne placki przekłądamy letnimi jabłkami.
Autor: aga-27
Polecamy również

Żółty placek
Bardzo apetyczne ciasto miękkie przełożone smażonymi jabłkami z galaretką! Polecam udekorować cukrem pudrem!Zobacz więcej przepisów na:
Żółty placek

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.