Zupa fasola po bretońsku

Zupa fasola po bretońsku

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Zupa fasola po bretońsku- bardzo lubię tą zupę z pieczywem. Ma ciekawy smak dzięki musztardzie.

Składniki:

2 litry wody kość na zupę 25 dag fasoli jaś marchewka pietruszka ziele angielskie liść laurowy 1 łyżka smalcu cebulka 1 łyżka mąki 1 łyzeczka musztardy 2 łyżeczki przecieru 3 łyzki śmietany 10 dag kiełbasy

Sposób przygotowania:

Polecam fasolę namoczyć na kilka godzin. Gotujemy razem mieso wraz z wodą i fasolą, zielem angielskim,lisciem laurowym, marchwią i pietruszką startymi na tarce. Cebulę kroimy drobno i smażymy na smalcu wsypujemy makę i chwilkę podsmazamy. Wsypujemy ją do zupy gdy będzie już prawie gotowa. W małej ilości zupy mieszamy musztardę i przecier wlewamy to do zupy. Kiełbasę kroimy i dodajemy do zupy. Zupę zagotowujemy i gasimy. Śmietanę rozrabiamy w małej ilości zupy i mieszamy ją z całością.

# Tagi:

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy