Zupa fasola po bretońsku
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Zupa fasola po bretońsku- bardzo lubię tą zupę z pieczywem. Ma ciekawy smak dzięki musztardzie.
Składniki:
2 litry wody
kość na zupę
25 dag fasoli jaś
marchewka
pietruszka
ziele angielskie
liść laurowy
1 łyżka smalcu
cebulka
1 łyżka mąki
1 łyzeczka musztardy
2 łyżeczki przecieru
3 łyzki śmietany
10 dag kiełbasy
Sposób przygotowania:
Polecam fasolę namoczyć na kilka godzin. Gotujemy razem mieso wraz z wodą i fasolą, zielem angielskim,lisciem laurowym, marchwią i pietruszką startymi na tarce.
Cebulę kroimy drobno i smażymy na smalcu wsypujemy makę i chwilkę podsmazamy. Wsypujemy ją do zupy gdy będzie już prawie gotowa. W małej ilości zupy mieszamy musztardę i przecier wlewamy to do zupy. Kiełbasę kroimy i dodajemy do zupy. Zupę zagotowujemy i gasimy. Śmietanę rozrabiamy w małej ilości zupy i mieszamy ją z całością.
# Tagi:
Autor: aga-27
Polecamy również
Fasolowa
Kto z nas nie lubi fasolowej ,z dużą ilością słoninki i boczku :)Zupa fasola po bretońsku
Zupa fasola po bretońsku- bardzo lubię tą zupę z pieczywem. Ma ciekawy smak dzięki musztardzie.Zupa z fasolki masłowej
Sycąca i smaczna zupa z fasolki masłowej idealna na panującą za oknem pogodę.Gęsta zupa z fasolą, ziemniakami i boczkiem.
Polecam bardzo smaczną, gęstą i sytą zupę. Idelaną na chłodne jesienne dni.Zobacz więcej przepisów na: