Bulion z ryby


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen

Ilość porcji: 4
Pożywny bulion rybno-warzywny
Składniki:
- szkielet ryby (surowej, takiej z filetowania: głowa, kregoslup, ogon) - u mnie pstrag
- filet z ryby x 2 - u mnie dorsz
- pietruszka x 1
- marchewka x 2
- ziemniaki x 2
- cebula x 0,5
- czosnek x 3
- liscie laurowe x 2
- ziele angielskie x 5
- lubczyk do smaku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Szkielet ryby zalać zimna wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, obrane cebule i czosnek oraz lubczyk. Od zagotowania gotować ok. 15 min.
2. Wywar przecedzić przez drobne sitko.
3. Do odcedzonego, czystego wywaru wrzucić obraną i pokrojoną pietruszkę i marchewkę. Gotować do miękkości, dodać orane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
4. Kiedy ziemniaki będą już tylko lekko twarde, dodać pokrojony filet z ryby. Gotować jeszcze 15 min.
5. Doprawić solą i pieprzem.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również

Zupa śliwkowa.
Przepis na tę ciekawą zupę znalazłam z starym zeszycie i postanowiłam od razu wypróbować. Do tej zupy użyłam powi...
Forszmak z kuraczka
Bardzo szybka rozgrzewająca zupa
Misa rozgrzewająca
Bardzo fajna zupa polecam na chłodne zimowe dni.
Zupa z kapustką i wieprzowiną
Danie jednogarnkowe
Bulion z ryby
Pożywny bulion rybno-warzywnyZobacz więcej przepisów na:
zupa

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.